Vi bør komme et godt stykke længere op på listen

Kære medlem og følger

Dansk Industri har i foråret foretaget deres årlige undersøgelse med spørgeskemaer til en lang række virksomheder, for at tage pulsen på deres syn på kommunernes erhvervsvenlighed.

I 2021 hævede de Norddjurske virksomheder kommunens placering fra nummer 86 til 71 på listen. I Erhverv Grenaas bestyrelse ser vi gode grunde til, at de besvarelser, der kommer ind i år, bringer os et godt stykke længere op på listen.

Det er der flere argumenter for:

  • De sidste par år er dialogen mellem de lokale erhvervsfora og kommunens politikere og embedsmænd blevet styrket.

  • Politikerne har øget deres fokus på at forbedre vilkårene for at drive virksomhed i Norddjurs ved at oprettet et selvstændigt erhvervsudvalg.

  • For at nedbringe ekspeditionstiden for byggesager er sagsbehandlingen af mange opgaver udliciteret til lokale private aktører.

  • Der er med succes taget flere konkrete initiativer for at få flere fra kanten af arbejdsmarkedet i arbejde.

  • Der er stigende bevågenhed for at stå sammen om at forbedre vores overordnede vejnet, for at kunne bakke op om væksten i og omkring Grenaa og på Grenaa Havn.

  • Norddjurs Erhverv har givet økonomisk støttet til en række lokale projekter, blandt andet hjælp til at komme i gang med bæredygtighed og profilering af Grenaa by.

En forudsætning for at vi som by og område kan fortsætte den positive udvikling, er at vi sammen får fortalt de positive erhvervshistorier og får videreudviklet og sikret et godt samarbejde med kommunen. Det vil bestyrelsen i Erhverv Grenaa arbejde hårdt for, så vi allesammen får det bedste grundlag for at drive forretning her.

Derfor er det ikke alene vigtigt at udfylde spørgeskemaet, men vi vil også opfordre dig til at besvare undersøgelsen i det perspektiv, ved at give et positivt, udviklingsorienteret og naturligvis ærligt billede af dit syn på vores kommune som samarbejdspartner – til glæde for os allesammen.


Venlig hilsen og på forhånd tak

Mette Lindhardt
formand

Hent brevet her

 

Vil du være med…

· til at booste væksten i Grenaa?
· i et proaktivt erhvervsnetværk?
· til at påvirke erhvervspolitikken?

Bliv medlem