Gaming

Vision

Grenaa Gaming Cluster er den førende gaming-klynge i Europa. Klyngen er det naturlige centrum for spiludvikling, og tiltrækker talenter fra Danmark og udlandet. Klyngen drager nytte af den aarhusianske IT-klynge med dynamiske virksomheder og uddannelser. I Grenaa omfatter klyngen gaming-uddannelser og -forskning på alle niveauer. Med sine etablerede gaming-virksomheder, en underskov af start-ups og scale-ups, alle relevante rådgivere, adgang til risikovillig kapital samt en direkte adgang til markedet med kunder og leverandører, er Grenaa Gaming Cluster et naturligt centrum for gaming i Danmark og Europa.

 

Baggrund

Game Hub Denmark er det tætteste Grenaa er på en eksisterende klynge/økosystem. På EUD niveau findes 3D College med ca. 200 elever ved Grenaa Idrætscenter. På gymnasielt niveau findes Game IT College med ca. 350 elever (120/år). Her er HHX/HTX kernen, og uddannelsen fordeler sig på tre retninger: tech, biz og art. Disse elever har et højt internationalt fokus og et højt fagligt niveau. Herefter kan man vælge spildatamatiker og multimediadesigneruddannelserne på KVU niveau. Her er ca. 150 elever, som bor på GD Grunden. Denne sammensætning af gaming-uddannelser på alle niveauer gør Grenaa unik i Danmark.

På EUD og GYM niveau findes et pre-inkubationsmiljø, som screener (potentielle) virksomheder videre til Game Hub Denmark på GD Grunden. Der er under Game Hub Denmark oprettet et Game Business kontor, som faciliterer drift/økonomistyring mv. for virksomhederne. Finansiering/kapitaltilførselsplatform er endnu ikke på plads. Der sker kompetenceudvikling af virksomhederne via interne og eksterne personer.

Ni virksomheder er oprettet i inkubatormiljøet Game Hub Denmark med 3 ansatte i snit. En enkelt (Campfire) har crowdfunded ca. DKK 750.000 fra Kickstarter. En veletableret webudvikler (Monosoft) har lejet sig ind. Der er ansat en person til at finde work-for-hire til alle virksomhederne.

Vil du være med…

· til at booste væksten i Grenaa?
· i et proaktivt erhvervsnetværk?
· til at påvirke erhvervspolitikken?

Bliv medlem