Skalerbar by

Vision

På baggrund i de etablerede klynger i Grenaa samt det generelle iværksættermiljø, er Grenaa et naturligt valg for opstartsvirksomheder. Klyngerne tiltrækker startups fra ind- og udland. Og det generelle iværksættermiljø gør Grenaa til et af de foretrukne steder i Danmark at starte sin virksomhed op. Desuden ses flere og flere udenlandske virksomheder anvende Grenaa som adgang til det det østjyske vækstområde, samt det skandinaviske og europæiske marked.

Af de nystartede virksomheder ses desuden en stor del ”born globals” og potentielle scale-ups virksomheder. Disse får en helt særlig behandling i Grenaa, som gør at byen har en usædvanlig høj rate af scaleup-virksomheder (fx Gazeller), som skaber uforholdsmæssigt høj vækst.

 

Baggrund

Grenaa har fostret en række virksomheder, der gennem tiden har vokset sig store og har beskæftiget mange ansatte. Der er dog ikke så mange nye virksomheder på vej. I Grenaa var der kun tre nystartede virksomheder (ApS, A/S) pr. 1000 indbyggere i 2014. Det er et af landets laveste ratioer (nummer 69 af 96 kommuner). Til sammenligning ligger top 5 kommunerne med ca. 8 opstartsselskaber pr 1.000 indbyggere. Der er derfor lang vej til at blive en af de foretrukne iværksætterbyer i Danmark. Og denne base af nystartede virksomheder er nødvendig for at skabe vækstvirksomheder, såkaldte scaleups. Grenaa må derfor nu gøre en ekstraordinær indsats for at få flere iværksættere, som har potentiale til at blive scaleups, samt gøre en indsats for at de eksisterende virksomheder i Grenaa kan vækste.

Vil du være med…

· til at booste væksten i Grenaa?
· i et proaktivt erhvervsnetværk?
· til at påvirke erhvervspolitikken?

Bliv medlem