Testby

Vision

I fremtidens samfund er alting under udvikling – det kaldes betapreneurship – alt i ”beta”. Dette sætter stor fokus på forretnings- og produktudvikling, og giver et stort behov for virksomheder for at finde de rette testmiljøer for deres produkter og services. Disse miljøer skal gerne ligne de reelle markeder så meget som muligt, og det er her Grenaa skiller sig ud. Kommunen og alle Grenaas virksomheder og organisationer har indgået en musketéred, som stiller hele byen til rådighed for produktudvikling. Denne fantastiske mulighed for hurtig og effektiv læring har bragt Grenaa på Danmarks- og verdenskortet, som en by, hvori man gerne vil opsætte udviklingsprojekter. Dette udvikler sig til tider til faste udviklingsafdelinger og sågar service og produktion.

Grenaa har derfor også indgået samarbejder med relevante forskningsinstitutioner, som er hyppige gæster i byen. Og der er kommet nye uddannelser til, som kan støtte op om de nye krav til kompetence medarbejdere i de nye virksomheder.

 

Baggrund

Grenaa har generelt ikke tradition for at huse udviklingsprojekter. Kommunen er ikke specielt åben overfor afprøvning af nye teknologier og processer i egne institutioner og infrastruktur. Der er kun ganske få danske eller udenlandske virksomheder, som har bosat sig i Grenaa for at lave udviklingsprojekter. Der er følgelig heller ikke de store samarbejder med forskningsinstitutioner omkring tests, ej heller uddannelser lokalt, som støtter op om dette.

Vil du være med…

· til at booste væksten i Grenaa?
· i et proaktivt erhvervsnetværk?
· til at påvirke erhvervspolitikken?

Bliv medlem